Parafín

Najpredávanejšie

Parafínový zábal levandulový
Momentálne nedostupné
Kód: SUPALE1000
 
€6,86
Parafínový zábal aloe vera
Momentálne nedostupné
Kód: SUPAAV1000
 
€6,86
cosiMed Čistič parafínu a fanga
Skladom (16)
Kód: 08.05
 
€14,47
Detail
4 položiek celkom
cosiMed Čistič parafínu a fanga
Skladom (16 ks)
Kód: 08.05
€14,47
Kód: 08.05
Parafínový zábal aloe vera
Momentálne nedostupné
Kód: SUPAAV1000
€6,86
Kód: SUPAAV1000
Parafínový zábal levandulový
Momentálne nedostupné
Kód: SUPALE1000
€6,86
Kód: SUPALE1000

Parafín

Parafín je už neodmysliteľnou súčasťou Spa a wellness. Parafínové zábaly majú blahodárny vplyv na telo aj dušu. Parafín sa dosť používa najmä pri liečbe artrózy pre zvýšenie látkovej výmeny v tkanivách a samozrejme tiež v oblasti kozmetiky. Parafín sa skvele hodí pre redukciu vrások a zlepšeniu kvality pleti. V našom sortimente nájdete ako parafín tekutý, tak aj vo forme perličiek.

Parafín a jeho využitie

Parafín je biela až nažltla zmes nasýtených uhľovodíkov, bez chuti a zápachu. Získava sa pri destilácií ropy či dechtu. K ďalšiemu použitiu sa dodáva v tekutej alebo tuhej forme. V rehabilitácií a v kúpeľoch sa využívajú k zábalom, kde účinkom tepla dochádza k rozšíreniu cievnych kapilár a k zvýšeniu látkovej výmeny v tkanivách. Vhodné pri liečbe artróz drobných ručných kĺbov, ošetrení zvýšeného napätia v koži (hyperalgickej kožnej zóny), k ošetreniu Heberdenových a Bouchardových uzlov prevádzajúcich osteoartrózou (deformačné zhrubnutie drobných kĺbov ruky). V kozmetike pozitívne ovplyvňuje tvorbu vrások, zlepšuje elasticitu kože, čistí póry.